Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL vrea să reducă TVA la 19 la sută

ro

28 Feb, 2015 15:25 823 Marime text
În prima etapă a unei viitoare guvernări a Partidului Național Liberal (PNL) se poate trece la o serie de măsuri de relaxare fiscală, printre acestea aflându-se și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, a declarat prim-vicepreședintele liberal Cătălin Predoiu, propunerea sprjinită de PNL la funcția de prim-ministru, citat de Agerpres.
 
Cătălin Predoiu a precizat că în cazul în care PNL, printr-un Guvern responsabil și credibil, va reuși să implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare atunci "putem trece într-o primă etapă la o serie de măsuri de relaxare fiscală".
 
"O să încep cu cele cu un impact mai ușor: reducerea taxei pe stâlp progresiv, până la zero, până la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanți până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale. În fine, TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. Toate aceste lucruri se poate se implementa dacă le facem pe cele din prima parte cu păstrarea macroechilibrelor", a declarat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu în conferința de presă de prezentare spre dezbatere publică a proiectului de program de guvernare al PNL.
 
Predoiu a adăugat că măsurile de relaxare fiscală avute în vedere de liberali ar conduce la creșterea gradului de conformare voluntare și, implicit, a veniturilor la bugetul statului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii