Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL va vota împotriva legii care dă aleşilor super-imunitate

ro

12 Dec, 2013 11:21 1933 Marime text
Crin Antonescu i-a cerut şefului PSD al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să rediscute legea care dă demnitarilor şi primarilor super-imunitate şi anunţă că PNL va vota impotriva legii când va fi rediscutată în Parlament. Crin Antonescu a admis că a fost prost informat miercuri, când a apărat aceste modificări într-o conferinţă de presă. Liderul PNL a mai spus că partidul se opune în continuare şi legii amnistiei şi graţierii.

Nu a fost nicio înţelegere între mine şi Victor Ponta pe legea amnistiei şi pe modificarea Codului Penal, a mai spus Crin Antonescu.

Declaraţiile lui Crin Antonescu:

Poziţia de principiu prezentată ieri se menţine, dar trebuie să admit că informaţiile erau incomplete. Am pornit de la informaţiile că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot parlamentarii din categoria funcţionarilor publici - ceea ce corect - îi menţin totuşi într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judceată pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit că nu am fost suficient informat.

Există riscul, după toate discuţiile avute cu juriştii ca această interpretare să fie dată.

Eu nu am să mă ascund să spun că e o lege în Cameră, eu sunt senator. Eu îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate pentru întreaga lipsă de informare.

În sensul acesta, îi propun preşedintelui Camerei, dl Zgonea, dacă regulamentul Camerei permite, să o repună în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor, discuţie deschisă, cu argumente. Da, demnitarii nu sunt funcţionari publici, pe de altă parte să menţinem toate articolele care menţin răspunderea penală.

Daca dl Zgonea nu e de acord cu sugestia mea, atunci când proiectul va fi trimis la reexaminare voi propune parlamentarilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări, care s-au adus şi care pot fi interpetate în scopul creării unei super-imunităţi.

Nu e vorba de presiunea ambasadelor străine. Dacă în vara lui 2012 au dat declaraţii greşite, astăzi au dreptate, au motive să-şi exprime îngrijorarea. Aş fi fost bucuros ca Ambasada SUA să fi reacţionat şi când Daniel Morar a proclamat o imunitate specială pentru preşedintele Basescu, dar nu a fost să fie. M-aş fi bucurat ca ambasadorul Olandei să-şi fi exprimat îngrijorarea pentru că plângeri penale zac la Parchet de un an de zile fără să se dea niciun răspuns.

Mi-ar fi plăcut ca ambasadorul Marii Britanii să fi considerat că motorul democraţiei este votul liber exprimat al cetăţenilor.

Dar pe fond, atâta vreme cât există dubii asupra modificărilor la Codul Penal, aceste declaraţii ale ambasadelor sunt corecte.

Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii