Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL spune că Victor Ponta transmite ordonanțe neconstituțioale

ro

01 Oct, 2015 22:31 726 Marime text
 
PNL transmite faptul că Victor Ponta nu respectă Constituția, asta pentru că trimite o singură Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe în interior, lucru care ar fi neconstituțional.
 
„Guvernul condus de Victor Ponta a stabilit un nou mod de lucru cu Parlamentul, unul prin care se ignoră statutul de putere legislativă al celui din urmă. Actualul Guvern a reuşit să creeze un precedent ale cărui efecte pot fi nocive pentru un stat democratic. Executivul, în frunte cu Victor Ponta - premier trimis în judecată, a patentat un nou tip de ordonanţă: ordonanţa-monstru. Pe scurt, oamenii din aparatul guvernamental au decis să îşi camufleze, prin această nouă tehnică, numărul mare de OUG, cât timp acestea nu vor mai fi contabilizate fiecare în parte, ci într-o singură Ordonanţă.
 
După ce în luna martie 2015 a fost aprobat un monstru legislativ care ascundea 26 de Ordonanţe de Urgenţă fără nicio legătură între ele, miercuri am asistat la o continuare a acestei strategii. Astfel, una dintre prevederile adoptate în şedinţa de Guvern din această săptămână se referă la situaţia activităţii anumitor autorităţi publice locale aflate în impas din cauza dizolvării consiliilor locale sau din cauză că au rămas fără primari; o altă prevedere a aceleiaşi ordonanţe se referă la amânarea cu un an a termenului până la care cadrele didactice din învăţământul universitar erau obligate să obţină titlul de doctor; de asemenea, în aceeaşi ordonanţă se mai prevede ca Ministerul Finanţelor să reprezinte România în faţa Curţii de Arbitraj din Washington în anumite cazuri. Iar acestea sunt câteva din măsurile adoptate.
 
Vorbim în acest caz de cea mai proastă soluţie pe care a găsit-o Guvernul Ponta pentru a rezolva situaţiile existente în România. Actualul Guvern dovedeşte că are o mare problemă în a trata în mod raţional toate aceste situații. În privinţa autorităţilor locale, Guvernul Ponta nu a vrut să organizeze alegeri locale, pentru că multe primării şi consilii locale le-ar fi pierdut. Referitor la profesorii universitari, această situaţie nu se ştia de azi sau de ieri. Ea putea fi soluţionată de mai mult timp, fără a se ține oamenii până în ultimul moment în stresul că ar putea să îşi piardă locul de muncă.
 
La ora actuală, Guvernul Ponta, aflat sub patronajul coaliţiei PSD – UNPR – ALDE, ne arată tot mai clar că nu mai are nimic de a face cu guvernarea unei ţări. De fapt, asistăm la o conducere după ureche a României, ignorându-se Parlamentul, acolo unde cei de la putere se laudă că au o largă susţinere. Guvernul Ponta a introdus un mod periculos de guvernare, acela de a legifera printr-o singură Ordonanță de Urgență în toate domeniile.”, declară Marian Petrache, secretarul general al PNL.
Sursa foto: prisacariu.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii