Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:15 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL nu votează Masterplanul de transport fără Autostrada Moldova-Transilvania

ro

23 Jan, 2015 23:06 1506 Marime text
Biroul Politic Naţional al PNL, reunit vineri la Iaşi, a adoptat o rezoluţie în care se arată că PNL nu va vota în Parlament ordonanţa de urgenţă privind Masterplanul General de Transport dacă documentul nu va conţine şi autostrada care să lege Moldova de Transilvania.
 
Vicepreşedintele PNL Cristian Adomniţei a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prin rezoluţia adoptată de BPN la Iaşi liberalii transmit Guvernului un mesaj clar pentru introducerea de urgenţă a autostrăzii Moldova - Transilvania în Masterplanul General de Transport al României.
 
Potrivit lui Adomniţei, regiunea Nord-Est este cea mai săracă regiune a României şi a Uniunii Europene, iar distribuţia investiţiilor în infrastructură, aşa cum este reflectată în versiunea actuală a Master Planului General de Transport, este total disproporţionată.
 
În rezoluţia adoptată de PNL se arată că doar zece la sută din fonduri sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va conduce la adâncirea profundă a decalajelor inter-regionale.
 
Vicepreşedintele PNL a mai spus că Ponta a văzut că a pierdut clar alegerile prezidenţiale în municipiul Iaşi, luând doar 39 la sută, şi că liderul PSD nu îşi permite să mai piardă puncte. "Vom lupta ca tot ceea ce a spus Ponta la Iaşi aşa să şi rămână”, a adăugat liderul liberal.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, la Iaşi, că autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, în cazul căreia au existat numeroase controverse, este inclusă în forma ”aproape finală” a Masterplanului de transport rutier, care va fi trimisă Comisiei Europene, după ce va trece prin Parlament şi Guvern.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii