Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa apreciază noutăţile legislative aduse în privinţa reabilitării termice. Vezi despre ce este vorba

ro

01 Nov, 2012 18:55 1220 Marime text

Guvernul a aprobat o Ordonanţă privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, care pune la punct legislaţia astfel încât reabilitarea termică a locuinţelor să poată fi făcută cu finanţări din fonduri europene, completate de o cotă ce le revine primăriilor, precum şi de o contribuţie minimă a proprietarilor.

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că, prin extinderea surselor de finanţare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de liberalul Eduard Hellvig, asigură îmbunătăţirea accesului la program a potenţialilor beneficiari. Prin noile reglementări, 60% din finanţare este asigurată din fonduri structurale şi de coeziune ale Uniunii Europene şi din alocaţii de la bugetul de stat, iar 40% reprezintă contribuţia însumată a consiliilor locale (maximum 30%) şi a asociaţiilor de proprietarilor (10%).

Noul act normativ prevede posibilitatea primăriilor de a prelua şi sarcina financiară a asociaţiilor de proprietari, dar cu recuperarea ulterioară a sumelor, în termen de maximum 10 ani. Actul normativ al Guvernului introduce posibilitatea finanţării reabilitării termice şi pentru case, dar şi pentru locuinţe sociale şi alte unităţi locative, aflate în proprietatea/administrarea consiliului local, însă prioritate au blocurile şi locuinţele familiale. De asemenea, MDRT a actualizat şi standardul de cost pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii