Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:28 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL cere o poziție corectă și transparentă a Guvernului privind modificările Codului Muncii

ro

13 Oct, 2015 17:21 686 Marime text
 
În contextul actual al dezbaterii în Parlament a numeroaselor propuneri de modificare a legislaţiei muncii şi în mod  special a Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, Partidul Naţional Liberal a desfăşurat o serie de întâlniri cu partenerii sociali, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi organizaţiilor sindicale din România.
 
Astfel, PNL a demarat acest proces de consultare, la nivel naţional şi local, pentru că susţine o dezbatere cu toate părţile implicate despre principiile care trebuie să fundamenteze un demers legislativ referitor la flexibilizarea relaţiilor angajat-angajator, în contextul unei distribuiri echilibrate în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile partenerilor unui contract de muncă.       
 
În viziunea liberală, cele mai importante măsuri în domeniul muncii ar trebui să vizeze competitivitatea şi performanţa economiei româneşti, crearea de noi locuri de muncă şi reducerea precarităţii în muncă. 
 
Liberalii susțin că mediul de afaceri reprezintă motorul unei economii funcţionale, al cărei scop final este crearea de locuri de muncă bine plătite şi care generează plusvaloare societăţii româneşti.
 
PNL cere Guvernului PSD o poziţionare fermă, corectă  şi transparentă faţă de iniţiativa de modificare a Codului Muncii şi faţă de schimbările propuse astfel încât să fie permisă o examinare şi o analiză corespunzătoare a impactului asupra pieţei muncii, precum şi o ajustare reciprocă a intereselor partenerilor sociali.Sursa foto: manager.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii