Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL cere Guvernului PSD organizarea de alegeri parţiale

ro

23 Jan, 2015 21:46 862 Marime text
Partidul Național Liberal (PNL) solicită Guvernului organizarea, în regim de urgență, a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.
 
Liderii PNL au adoptat astă-seară, la Iași, o rezoluție prin care își manifestă nemulțumirea față de "refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parțiale pentru cele șase funcții de parlamentari, cele 26 de funcții de primari și cele trei funcții de președinți de consilii județene care au devenit vacante".
 
"În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, Guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situații se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment", se afirmă în Rezoluția PNL, citată de Agerpres.
 
Potrivit aceleași rezoluții, liderii PNL "își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat".
 
Conducerea PNL face, de asemenea, apel la societatea civilă pentru a se alătura demersului său de organizare a alegerilor parțiale pentru funcțiile publice alese vacante.
 
Totodată, PNL anunță că va iniția o campanie publică de informare cu privire la "acest nou abuz marca Victor Ponta".
 
Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii