Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:09 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL admite că nu va reuși să preia guvernarea

ro

28 Apr, 2015 23:21 709 Marime text
 
Co-președinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat pentru Realitatea TV, că nu vor reuși să preia guvernarea în această primăvară, întrucât au realizat în urma calculelor că nu pot atinge o majoritate parlamentară. 

„Prima mea opțiune și cea principală a PNL este de a schimba Guvernul Ponta. Din păcate, posibilitatea de a schimba Guvernul Ponta ține de o majoritate parlamentară, de un calcul aritmetic, care acum nu e în avantajul PNL. Facem, în schimb, opoziție și încercăm să îmbunătățim orice fel de proiect în interesul cetățeanului din România", a declarat copreședintele PNL, Alina Gorghiu, într-o emisiune televizată.

Astfel, lidera Opoziției a precizat că nici nu sprijnul grupului parlamentar UDMR nu pot obține majoritatea. 

„Calculul este insuficient și cu UDMR. S-au făcut discuții cu foarte mulți parlamentari. La Consiliul Național din 23 mai vom stabili când o vom depune, pentru că pasul principal era acela de a finaliza programul de guvernare. Pe data de 23 va fi finalizat și votat în forul de conducere. În acest moment se discută concret pentru încheierea unui acord pentru coerența Opoziției parlamentare. Nu știu în ce măsură numărul va fi suficient pentru a putea vota moțiunea de cenzură, în scopul debarcării lui Ponta. Nu vreau să mint, să spun că sigur acest lucru se va întâmpla, dar sunt optimistă (...) Discuții au fost cu toți colegii din Parlament", a precizat Alina Gorghiu.


Sursa: Realitatea TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii