Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PND votează Guvernul doar dacă programul de guvernare și miniștrii vor fi în regulă

ro

12 Nov, 2015 23:56 1967 Marime text
 
În urma consultărilor ce au avut loc la Parlament cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, președintele PND, deputatul Daniel Fenechiu, a declarat, în această seară, că există șanse majore ca parlamentarii glupului politic să voteze Guvernul, asta doar dacă programul de guvernare și miniștrii „vor fi în regulă”.
 
„Urmează să ne trimită programul (de guvernare — n.r.) probabil la începutul săptămânii viitoare și există probabilitatea destul de însemnată ca să susținem Guvernul dacă ceea ce ne-a spus în seara asta se va adeveri”, a declarat Daniel Fenechiu, potrivit agerpres.ro.
 
Președintele PND a precizat că premierul desemnat a dat asigurări că va avea o echipă apolitică fără să excludă și varianta excepțiilor.
 
„Toți secretarii de stat vor fi evaluați, se va merge pe principiul competenței. Ne-a spus că are în vedere și o reformă a funcției publice”, a mai transmis Daniel Fenechiu.
 
Tot el a subliniat faptul că Cioloș a explicat că nu intenționează să opereze tăieri salariale sau să umble la lucruri care funcționează, iar prezentarea a fost „umană, tehnocrată”.
 
„Nu a venit cu abureli. Nu a venit să spună: domne' o să răstorn lumea, nu o să pot să vin cu un program de guvernare extrem de compact fiindcă îmi fac echipa acum. O să vin cu niște priorități, ulterior fiecare măsură vreau să o discut și miniștrii pe care o să-i numesc să o discute, să creeze majoritățile parlamentare. Nu o să vin cu lucruri spectaculoase, sunt convins că într-un an de zile nu o să pot face foarte multe lucruri. Tot ce a decis Parlamentul trebuie să rămână în vigoare pentru că Guvernul trebuie să lucreze pe ce decide Parlamentul și toate deciziile pe care le va lua, în funcție de evaluările specialiștilor de la Ministerul de Finanțe”, a completat Daniel Fenechiu, președintele PND, conform agerpres.ro. 



Sursa foto: amosnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii