Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP vrea înființarea a 400 de noi secții de votare în diaspora

ro

08 Aug, 2016 17:31 1789 Marime text
Partidul Mișcarea Populară (PMP) va transmite premierului Dacian Cioloș o scrisoare oficială prin care propune înființarea a circa 400 de noi secții de votare în diaspora, în localități unde numărul românilor prezenți acolo este de minim 3.000. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele executiv al formațiunii politice, Eugen Tomac.
 

"Avem alegeri anul acesta și, pentru că anul trecut PSD și PNL au impus o lege fără o dezbatere, fără o consultare directă cu beneficiarii, fără o discuție deschisă în comisia de Cod electoral, ne-am trezit cu o lege care mai mult îngrădește dreptul la vot decât le permite cetățenilor români de peste hotare să voteze. Prin urmare, noi vom trimite primului-ministru o scrisoare, în cursul zilei de astăzi, prin care vom preciza care sunt solicitările noastre legate de legislația electorală", a declarat Tomac într-o conferință de presă.

 
El a adăugat că PMP propune înființarea de noi secții de votare pentru românii din străinătate, în special acolo unde există comunități de minim 3.000 de români.
 
sursa foto: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii