Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. Palaz – „Vom fi o forţă” PMP, fuziune cu UNPR!

ro

12 Jul, 2016 18:10 3567 Marime text
Partidul Mișcarea Populară (PMP) va fuziona cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), a anunțat, în urmă cu puţin timp, liderul PMP, Traian Băsescu.

„Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mișcarea Populară și UNPR. (...)Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune”, a spus Traian Băsescu.


Precizăm că UNPR vine după două negocieri ratate cu PNL și PSD, cu care a încercat fuziune prin absorbție. 

Revenim cu informaţii.

UPDATE 5, ora 20.13

Totodată, l-am contactat şi pe primarul de la Pecineaga. „Nu cunosc problematica, astfel că nu îmi pot exprima o opinie. Probabil, la nivel central s-au cântărit bine posibilităţile”, a declarat primarul Niculae Stan de la Pecineaga. 

UPDATE 4, ora 19.15
 
Contactată telefonic, Dorinela Irimia, primar Saraiu, ne-a spus următoarele: „Eu sunt un om disciplinat, îmi voi face datoria faţă de locuitorii comunei mele, indiferent de numele partidului. Am obligaţii morale faţă de concetăţenii mei, iar politica o fac colegii noştri de la Bucureşti şi de la judeţ. M-aş bucură dacă şi femeile ar fi consultate mai mult în luarea deciziilor politice pe viitor”, a declarată Dorinela Irimia.
 
Întrebată cum crede că se va înţelege cu Traian Băsescu, primarul din Saraiu doar a râs. De asemenea, a mai spus că aşteaptă şi decizia Tribunalului în privinţa acestei fuziuni.

UPDATE 3, ora 18.44
 
Şi senatorul de Constanţa Marian Vasiliev a făcut o serie de precizări importante:

„Am mers pe ideea de a lua o decizie şoc şi să nu mai repetăm greşelile anterioare din negocierile cu PSD sau PNL. În ceea ce priveşte conducerea sunt două variante: fie copreşedinţi, deşi exemplul din PNL ne-a dovedit că nu este una viabilă, fie preşedinte şi preşedinte executiv, variantă care pare mai plauzibilă”.

 
Marian Vasiliev ne-a spus că decizia s-a luat astăzi, la ora 11.00. „Urmează să primim şi noi mai multe informaţii zilele viitoare. Numele partidului va fi PMP, pentru că numele UNPR nu este unul care astăzi să prezintă garanţii după cele întâmplate. Pe viitor, sperăm ca şi PND să între în această fuziune. Deoarece în PMP sunt foştii PPDD-işti. Pe plan local, această fuziune înseamnă acum un vicepreşedinte de CJC, un senator, patru primari şi consilieri locali”, a spus Vasiliev.

În ceea ce priveşte situaţia sa, acesta a precizat că, dacă se va dori, va candida din partea noii formaţiuni la toamnă, tot în judeţul Constanţa, dacă nu, fără probleme, poate prelua de la zero o altă organizaţie din ţară.

„Probabil, la nivel naţional conducerea va fi împărţită, 20 de judeţe conduse de PMP şi 20 de oamenii de la fostul UNPR. La Constanţa, clar conducerea va fi asigurată de PMP”, ne-a mai spus Vasiliev.


UPDATE 2, ora 18.33

De asemenea, am discutat şi George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa. Acesta a declarat următoarele: „Negocierile s-au făcut la nivel central, ceea ce vedem astăzi din teritoriul din presă, consider că deciziile care se iau la nivel central sunt mult mai gândite de oameni cu probabil mai multă experienţă politică decât noi. Am fost oameni care s-au ţinut de cuvânt. Probabil, sunt lucruri cu substrat pe care nu le cunoaştem. Noi, Constanţa, am fost şi am dat mandatul domnului Steriu, pentru a negocia la nivel central. Cu domnul Palaz, avem relaţii corecte şi normale, a fost colegul nostru. Claudiu are multă experienţă în politică şi e specialist în administraţie, iar eu am regretat mereu că l-am pierdut. Cred că imediat după negocierile la nivel central, domnul Steriu ne va spune exact ce negocieri s-au făcut”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, George Lipoveanu.

UPDATE 1, ora 18.28

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, Claudiu Palaz a făcut o serie de declaraţii despre anunţul făcut în această seară.


„Pe plan local, fuziunea înseamnă dublarea numărului de primari, de la doi la patru, şi aproape dublarea numărului de aleşi locali. Ne vom impune punctul de vedere în consiliile locale, acolo unde şi noi, şi UNPR avem reprezentanţi”, a declarat Claudiu Palaz.


De asemenea, acesta a mai precizat: „Vom fi o forţă, nu trebuie să ia nimeni în derâdere această fuziune".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii