Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plutonierul Adrian Leu, mort în Germania, comemorat în ţară (video)

ro

08 Sep, 2014 12:03 2672 Marime text
Plutonierul Adrian Constantin Leu a fost comemorat, azi, în aula Ministerului Apărării Naţionale (MapN), în cadrul unui ceremonial solemn, religios şi militar. Militarul şi-a pierdut viaţa vineri, în timpul unui exerciţiu militar desfăşurat la o bază din Germania.
 
Plutonierul a decedat şi alţi patru militari români au fost răniţi într-un accident care a avut loc pe timpul desfăşurării exerciţiului multinaţional „Saber Junction 14”, în Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania. Personalul medical al unităţii, aflat la faţa locului, le-a acordat militarilor accidentaţi primele îngrijiri medicale, însă, în ciuda tuturor eforturilor, plutonierul Adrian-Constantin Leu a decedat la scurt timp după producerea accidentului. Răniţii au fost internaţi în unităţi medicale din Germania.
 
Adrian-Constantin Leu era angajat al MApN din anul 2001, era necăsătorit şi a participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. Pe timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic, vehiculul de tip HMMWV în care se aflau cei cinci militari s-a răsturnat la intrarea pe un drum secundar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii