Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploaia îngreunează circulaţia în ţară

ro

12 Oct, 2016 21:42 1202 Marime text
Din cauza apei de pe carosabil, DN25 Galați – Tecuci este închis pe tronsonul kilometric 31+200 – 68+197, între localitățile gălățene Șendreni și Hanu Conachi, anunţă Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române. Din aceeași cauză, circulația rutieră pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu se desfășoară îngreunat (pe un fir, alternativ) la km 234, în zona localității vâlcene Câineni.

În județul Vrancea, astfel de probleme sunt semnalate pe DN2 (E85), la km 185+700 de metri, la ieșirea din municipiul Focșani către Adjud și la km 223, între localitățile Domnești și Ruginești. De asemenea, circulația este îngreunată pe DN23A Focșani – Ciorăști, la km 20+500 de metri, în zona localității Bordeasca Veche (comuna Tătăranu).

Pe DN1 Ploiești – Sinaia se montează separatoare de sens (din beton) pe tronsonul kilometric 84+500 – 87, între localitățile prahovene Băicoi și Bănești. Din acest motiv, este afectată banda numărul doi a fiecărui sens de deplasare.

În județul Buzău, din pricina căderilor de stânci de pe versanți pe partea carosabilă, traficul rutier peDN10 Buzău – Brașov se desfășoară pe un fir, alternativ, în zona localității Siriu (la kilometrul 80). Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Având în vedere atenționările meteorologilor, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii