Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plenul Senatului l-a numit pe Cristian Deliorga judecător la Curtea Constituţională

ro

07 May, 2019 14:06 2147 Marime text
Plenul Senatului l-a numit marţi pe Cristian Deliorga, propus de grupul parlamentar PSD, judecător la Curtea Constituţională, informează Agerpres.ro

Votul a fost secret cu buletine. În favoarea candidatului grupului parlamentar PSD au votat 70 de senatori, iar împotrivă - 34.

Candidatul PNL Daniel Fenechiu a fost votat de 24 de parlamentari, 80 fiind împotrivă, în timp ce Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban - propus de USR, a fost votat de zece parlamentari, iar 95 au votat împotrivă.

"Candidatul pe care l-am propus a fost audiat la Comisia juridică din cadrul Senatului, a făcut dovada unei foarte solide pregătiri profesionale, are o reputaţie fără probleme, fără pată, nu a fost implicat în niciun fel de scandaluri, cu excepţia unor atacuri minore pe care nu le-am înţeles niciodată, este un om a cărui carieră profesională a fost la vedere şi, de asemenea, este un om pregătit în ceea ce priveşte cooperarea loială şi separarea puterilor în stat. (...). Domnul Deliorga este pregătit să-şi exercite funcţia de judecător la Curtea Constituţională, adăugând carierei profesionale experienţa particulară căpătată în materie de elaborare a actelor normative, în aşa fel încât să asigure în perioada următoare o simplificare şi o uniformizare a activităţii Curţii Constituţionale şi o readucere a raporturilor inter-instituţionale în valorile sale constituţionale, pe principiile separării şi cooperării loiale între autorităţile publice", a susţinut senatorul PSD Şerban Nicolae în plenul Senatului.


La audierile de la Comisia juridică din Senat, Deliorga a fost întrebat de senatorul liberal Alina Gorghiu dacă a informat CSM despre faptul că a primit propunere din partea PSD să candideze la CCR.

"Când am ales să candidez pentru acest post, ca orice cetăţean al României care îşi doreşte o reuşită în viaţă după 36 de ani şi jumătate de magistratură, m-am gândit că singurul grup parlamentar mai numeros de la Senat este cel al PSD şi atunci m-am gândit că pentru şanse de reuşită ar trebui să fac această solicitare grupului parlamentar al PSD. Nu am avut întâlniri cu niciunul din liderii PSD, dar nu pot să nu afirm că îl cunosc pe domnul Şerban Nicolae de peste 20 de ani, că îl cunosc pe domnul Cazanciuc, cu care am lucrat când a fost procuror, secretar de stat la Externe sau când a fost ministru", a afirmat Deliorga.


Întrebat cum a luat legătura cu PSD, Deliorga a spus că a fost"foarte simplu".

"Foarte simplu. Am venit şi am depus la domnul Şerban Nicolae toate documentele. E vreo problemă?", a replicat Deliorga.


Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii