Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul e de acord Pledoarie pentru interzicerea fumatului

ro

12 May, 2015 23:12 2700 Marime text
 
Medici, experţi şi reprezentanţi ai pacienţilor şi-au unit forţele ca să-i convingă pe deputaţi să aprobe interzicerea totală a fumatului în spaţiile publice. Proiectul de lege a primit deja votul senatului şi urmează să intre în dezbaterea Comisiei de sănătate a Camerei.
Reprezentanţii medicilor şi pacienţilor spun că este absolut necesară o lege care să interzică fumatul, informează digi24.ro.

„În anul 2012 am pierdut 10.071 de români cu cancere bronhopulmonare. Peste 90% din aceste cancere sunt generate de consumul de tutun”, spune Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei bolnavilor de cancer.

„Dacă veţi introduce legea vom avea 16% reduceri la toate spitalizările pentru boli cardiace, boli respiratorii”, adaugă Florin Mihălţan, medic primar pneumologie.

Legea aflată în dezbatere interzice fumatul în toate instituţiile, în hoteluri, baruri, mijloacele de transport în comun sau taximetre, dar şi în locurile de joacă pentru copii, din parcuri. Senatorii au aprobat proiectul, deputaţii sunt cei care vor avea votul decisiv.

„Fumatul este până la urmă o stare a unor oameni în care ei încearcă să îşi găsească fericirea. Tot acelaşi lucru se întâmplă în cazul alcoolicilor, în cazul dependenţilor de alte lucruri”, afirmă Sonia Drăghici, deputat PSD.



Sursa: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii