Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platformele YouTube şi Facebook elimină materialele video care conțin mesaje extremiste

ro

26 Jun, 2016 17:52 2213 Marime text
Giganții IT Google, care deține platforma video Youtube, și Facebook, au început în mod discret să folosească aplicații care înlătură automat materialele cu conținut extremist postate prin site-urile lor, potrivit Reuters.
 
Această măsura reprezintă un mare pas pentru companiile din sectorul IT, care încearcă să elimine propaganda extremistă pe pe platformele lor online, arată news.ro.
 
Atât YouTube cât și Facebook se numără printre companiile care folosesc sisteme care blochează sau înlătură rapid conținutul video postat de Statul Islamic sau de alte organizații extremiste, au precizat sursele citate de Reuters.
 
Aplicațiile caută „amprentele” digitale unice pe care companiile IT le atașează materialelor video și permit înlăturarea rapidă a conținutului care conține amprentele respective.
 
Însă, companiile nu au confirmat, deocamdată, folosirera unor aplicații pentru blocarea conținutului extremist, dar mai multe persoane familiare cu noua tehnologie afirmă că materialele video postatev pentru prima dată pot fi verificate într-o bază de date care include conținut interzis și se poate descoperi, astfel, dacă incită la violență.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii