Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platformele de staţionare aeronave în incinta Aeroportului Mihail Kogălniceanu au fost reabilitate. Ce valoare a avut proiectul

ro

27 Oct, 2017 11:39 776 Marime text
S.N.„Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa"-S.A. anunţă finalizarea proiectului „ Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport", DMI 2.4 „Modemizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian".
 
Perioada de implementare: mai 2012 august 2015. Perioada de notificare a defecţiunilor: septembrie 2015 — septembrie 2017 Valoare totală proiect: 103.214.231,12 lei. Obiectivul general al proiectului este de a promova un sistem de transport durabil in incinta Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, în vederea facilitării transportului în condiţii de siguranţă, rapid şi eficient, pentru persoane şi mărfuri cu un nivel de servicii la standarde europene.

Lucrarea a avut ca obiect - reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi a bretelelor de acces la pista de aterizare/decolare din incinta Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, pe o suprafaţă totală. de 155.253,68 mp. Scopul investiţiei este de a uniformiza capacitatea portantă a întregii suprafeţe prin reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi creşterea acesteia la PCN 62.

Realizarea lucrărilor prevăzute în proiect se armonizează cu lucrările de proiectare anterioare şi se integrează în programul de dezvoltare şi modernizare a A.I.M.K.C. privind asigurarea condiţiilor de rulaj la sol al aeronavelor, conducând la mărirea siguranţei traficului aerian şi la creşterea capacităţii de deservire a acestuia cu gama de avioane ce operează in prezent pe aeroport. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii