Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit în lungime de aproximativ 2,5 kilometri şi 89 kilograme peşte confiscate

ro

02 Feb, 2015 10:42 1421 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând opt cetăţeni români care transportau, cu un autoturism şi patru ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 89 kilograme peşte şi plase de pescuit în lungime de 2.434 metri fără a îndeplini condiţiile legale.

Prin urmare, ieri, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau cetăţenii români Valeriu C., în vârstă de 44 ani şi Gheorghiţă D. de 28 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care transportau fără documente legale cantitatea de 37 kilograme peşte din specii diferite.

În data de 30 ianuarie, în intervalul orar 08.40 - 10.50, poliţiştii de frontieră din judeţul Tulcea i-au identificat, în zona de comptenţă a SPF Pardina, SPF Tulcea şi SPF Chilia, pe cetăţenii români Sorin Z. de 46 ani, Ion B. de 26 ani, Constantin C. de 26 ani, Ştefan C.de 49 ani şi Daniel B.C. de 46 ani, care desfăşurau activităţi de pescuit, din trei ambarcaţiuni cu motor, cu 31 de plase tip monofilament şi din fir textil fără a îndeplini condiţiile legale, având capturată cantitatea de 37 kilograme peşte din specii diferite.

O zi mai devreme, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Tulcea împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării l-au identificat, pe lacul Leahova, pe cetăţeanul român Valentin C. de 24 ani care transporta, într-o ambarcaţiune cu motor, şapte plase tip monofilament şi 15 kilograme peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 38 de plase de pescuit, în lungime de 2.434 metri, iar cantitatea de 89 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale” şi „utilizarea şi deţinerea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii