Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Plantăm fapte bune în România” În Constanţa se va completa perdeaua forestieră de protecție a drumului de acces în localitate

ro

19 Nov, 2014 12:29 2034 Marime text
„Plantăm fapte bune în România” încheie acțiunile de anul acesta pe 22 noiembrie. Echipele de voluntari vor completa cu puieți zonele împădurite în anii precedenți, în județele Ialomița (169), Iași (145) și Constanța (360).

În acţiune se vor implica, sâmbătă, primăria comunei Armășești – judeţul Ialomița, primăria comunei Bălțați – judeţul Iași, Liceul Gheorghe Asachi din Iași, Penitenciarul Iași, Direcția Silvică Iași, primăria comunei Peștera – judeţul Constanța.

Prin acțiunea din județul Constanța, „Plantăm fapte bune în România” va completa perdeaua forestieră de protecție a drumului de acces în localitate, obiectivul din această toamnă fiind de 2,5. hectare. Speciile alese sunt sălcioara și glădița, specii care se pretează acestui tip de obiectiv, alese chiar de primarul localității care la rândul său este tehnician silvic. Ne așteptăm ca în cel mult 3 ani de zile această perdea să înceapă să producă efectele scontate, și anume să protejeze localitatea de intemperii, cât și drumului de acces în localitate  împotriva căderilor abundente de zăpadă.

„În acest weekend avem o mobilizare de forțe în trei județe și suntem conștienți că numai așa construim proiecte cu impact mare în comunitate și trezim dorința de implicare a cât  mai multor persoane, chiar și din alte județe decât cele pe care le avem acum”, a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantăm fapte bune în România”.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească 21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantarile de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, au fost îngrijite plantațiile, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni. Iar pe 22 noiembrie, vom continua acțiunile demarate până în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii