Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plângerile angajaţilor DGFP Constanţa au fost respinse de CEDO

ro

04 Oct, 2011 20:32 1452 Marime text

CEDO a respins cererea celor 400 de angajaţi de la Direcţia Generală de Finanţe Constanţa, care reclamaseră că ar fi fost privaţi de dreptul la nişte sporuri salariale. Europarlamentarul Monica Macovei solicită USL şi CSM "excluderi şi scuze publice".

"Aştept de la USL şi CSM excluderi, scuze publice şi despăgubiri către bugetul public, format din banii celor care muncesc, plătesc taxe şi respectă legea. Plângerile a circa 400 de reclamanţi români, actuali sau foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Finanţe Constanţa aparţinând SED LEX Constanţa, referitoare la neacordarea unor sporuri au fost declarate inadmisibile de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", scrie Monica Macovei pe blog.

Potrivit acesteia, respingerea cererilor de către CEDO s-a bazat pe mai multe argumente, inclusiv pe faptul că reclamanţii nu aveau un "bun" în înţelesul art. 1 referitor la dreptul de proprietate din Protocolul 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Drept pentru care Monica Macovei susţine că, din perspectiva deciziei CEDO, reiese că politicienii USL şi unii lideri de sindicat au făcut declaraţii populiste şi mincinoase la televizor cu privire la dreptul la aceste sporuri şi la o falsă discriminare.

"Nu a fost nici discriminare şi nici vreo altă încălcare a CEDO, aşa cum în mod mincinos au susţinut unii politicieni din Uniunea stânga-dreapta (adică de niciunde) şi unii sindicalişti", acuză vicepreşedintele PDL.

Mai departe pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-vrea-scuze-de-la-usl-si-csm-948323.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii