Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plângerea lui Palaz a fost admisă BEM a dispus îndepărtarea afişelor USL în culori ce evocă drapelul naţional

ro

23 May, 2012 17:59 1174 Marime text

Claudiu Palaz, candidat la Primăria Constanţa, a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că Biroul Electoral Municipal (BEM) Constanţa i-a admis plângerea şi a dispus îndepărtarea afişelor USL care evocă, prin culorile folosite, drapelul naţional:

“Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1 Constanţa a admis plângerea formulată de candidatul UNPR la funcţia de primar al municipiului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, cu privire la încălcarea dispoziţiilor art.76, alineat 6 din legea 67/2004 de către Uniunea Social Liberală.

În plângerea formulată în urmă cu o săptămână, Claudiu-Iorga Palaz reclama faptul că USL a procedat la folosirea unor afişe electorale într-o combinaţie care evocă simbolul naţional al României, tricolorul.

Ca urmare a demersului candidatului UNPR la funcţia de primar al municipiului Constanţa, Biroul Electoral de Circumpscripţie nr.1 Constanţa a decis prin Hotărârea Nr. 30/18.05.2012 interzicerea folosirii pe raza teritorială a circumscripţiei electorale a municipiului Constanţa a afişelor electorale care combină culori ce evocă drapelul naţional şi a dispus ridicarea de îndată a afişelor electorale dispuse în această combinaţie de culori, astfel încât, pe fiecare panou de afişare sau în orice alt loc permis de afişare să nu se regăsească decât una sau două dintre cele trei culori care compun drapelul României.

Claudiu-Iorga Palaz: «Mă bucur că Biroul Electoral de Circumscripţie a reacţionat prompt şi a sancţionat derapajele USL. Îl asigur pe Mazăre că aşa cum m-am opus ilegalităţilor sale cât am fost prefect al judeţului Constanţa, tot aşa voi sesiza şi orice aspect nelegal al campaniei sale electorale»”.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii