Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piratii somalezi ameninta cu moartea un marinar roman

ro

25 May, 2010 12:54 1124 Marime text

Marinarul român îmbarcat pe nava Rim care a fost capturată de piraţii somalezi, în Oceanul Indian, la data de 2 februarie, şi-a anunţat prietena, prin telefon, că piraţii l-au ameninţat că-l vor ucide astăzi dacă nu vor primi suma de 400.000 de dolari.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat că a fost contactat, ieri, de către prietena marinarului, care i-a spus că bărbatul va fi ucis dacă piraţii nu vor primi răscumpărarea cerută.

"A primit un telefon de la el şi i-a transmis că dacă piraţii nu vor primi 400.000 de dolari până marţi dimineaţă îi execută pe el şi pe comandant, iar apoi vor scufunda nava cu ceilalţi marinari la bord", a afirmat Adrian Mihălcioiu.

El a mai precizat că firma libiană, proprietara navei, ar fi strâns suma de 300.000 de dolari, dar nu ar fi găsit modalitatea prin care aceşti bani să ajungă în mâinile piraţilor.

Cargoul libian Rim, sub pavilion nord-coreean, a fost capturat în nord-vestul Golfului Aden, la 2 februarie 2010. El s-a îndreptat mai întâi către coasta somaleză a Golfului Aden, lângă LasKorey, unde s-a întâlnit cu forţe din Puntland, existând schimburi de focuri între acestea şi piraţi. Apoi, vasul s-a deplasat pe lângă Cornul Africii, spre Garacad, în Oceanul Indian. La mijlocul lui februarie, Rim navigha între Garacad şi Kulub.Echipajul navei Rim este format din zece marinari, unul român, iar ceilalţi sirieni.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii