Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pinguinul de Madagascar, „desfortificatorul” şi haiducii (video)

ro

17 Jan, 2012 22:52 2017 Marime text
nicolae-mavrodin-res2.jpgDupă două zile de zbateri în găsirea unei oarecare legitimităţi a protestelor din faţa Prefecturii Constanţa, timp în care portavocea manifestanţilor a fost Ciprian Stănescu, zis desfortificatorul, cunoscut îndeosebi în urma declaraţiilor aberante legate de Arhiepiscopul Tomisului, iată că Mavrodin, al cărui nume este legat tot de un scandal, cel de la Ziua Marinei, când a fost înaintemergătorul lui Miron Cosma, îşi revendică statutul de organizator al protestelor constănţenilor, sub titulatura de „căpetenie naţională a haiducilor". Bineînţeles că în schemă intră şi un al treilea personaj, care însă se ascunde deocamdată prin barurile şi cafenelele din zonă, trimiţându-mi sms-uri prin care încearcă să intimideze şi să şantajeze, şi care aşteaptă să iasă la suprafaţă când şi dacă va fi rost de vreo funcţie sau de vreun titlu de revoluţionar de frunte. L-aţi recunoscut, desigur, pe Metin Cerchez.

Să revin la Nicolae Mavrodin. Este o cunoştinţă mai veche. În 2002, folosindu-se de numele premierului de-atunci, Adrian Năstase, a încercat să intre abuziv în posesia patrimoniului fostului UTC (Uniunea Tineretului Comunist), care aparţinea de drept Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa, organizaţie care a şi a depus o plângere la adresa impostorului Mavrodin Nicolae. Prin adresa 7/1638/2002, Victor Ponta, pe atunci Şeful Corpului de Control al Primului Ministru, solicita prefectului judeţului Constanţa date referitoare la situaţia creată. Citez din adresa înaintată ca răspuns: „instanţele de judecată au hotărât ca unica fundaţie cu personalitate juridică dobândită în baza Decretului Lege 150/1990 este Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa". Deci Mavrodin, aşa-zis preşedinte al unei alte fundaţii de tineret, nu avea niciun drept asupra patrimoniului la care râvnea şi pe care a încercat să-l obţină ani la rând încercând să facă presiuni la Prefectura Constanţa, cerând „imobile, terenuri, fonduri băneşti şi alte active care au aparţinut fostei CC al UTC" , oferind, în schimb, „simpatia celor peste 22.000 de tineri membri" ai fundaţiei sale. Am citat din adresa semnată de „preşedintele" Nicolae Mavrodin la 14.11.2002.

Dacă în 2002 tineretul constănţean nu-i recunoştea nicio calitate, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2011, când asociaţiile de revoluţionari din Constanţa s-au delimitat de acest individ care a început să se dea drept lider al acestora. Citez din luarea de poziţie din data de 1 Decembrie 2011 a celor cinci preşedinţi de organizaţii: „Acest pseudo-revoluţionar, care are tupeul să vorbească în numele revoluţionarilor, nu este decât un impostor şi o unealtă în mâna unora cu intenţii obscure, care nu sunt decat reziduurile ciumei comuniste responsabile de dezastrul de-acum."

Dacă nu i-a mers nici cu masca de revoluţionar, Mavrodin se îmbracă astăzi în haiduc, căci, la mintea lui, gândeşte că de data aceasta Pintea Viteazul sau Iancu Jianu chiar nu-l pot deconspira. Nu este haiduc de rând, ci chiar „căpetenie naţională", calitate în care i-a cerut ieri primarului Mazăre autorizarea desfăşurării de adunări publice în faţa prefecturii între orele 00.00 şi 24.00, „cu un mic foc de tabără şi petrecere tradiţională haiducească, cu muzică, satiră şi umor, şi corturi în care să se comercializeze băuturi răcoritoare, produse alimentare şi produse tradiţionale cu specific haiducesc" şi marşuri pe bulevardele constănţene între 14.00-16.00. Că de la Mavrodin mă aştept la orice, ştiam, dar că Mazăre autorizează chiar orice, ridică un mare semn de întrebare, deşi dacă luăm în calcul benzinăriile, blocurile private, mall-urile şi alte spaţii comerciale pe care a permis să fie construite pe toate spaţiile verzi din Constanţa nu ar trebui să mă mai mire nimic. Domnule Mazăre, chiar aţi ajuns să confundaţi oraşul nostru cu jungla? Chiar nu puteţi ieşi din rolurile pe care le-aţi tot interpretat în ultimul timp şi aţi ajuns să transformaţi Constanţa într-un bâlci? Vă comunic şi pe această cale, după ce am făcut-o şi în mod oficial, că nu tot ce semnaţi se va şi realiza. Constănţenii trebuie să ştie că semnătura dumneavoastră a fost pusă pe prea multe nelegalităţi ca să mai valoreze ceva. Vreţi să vă asociaţi cu Mavrodin? Poftiţi să protestaţi în faţa prefecturii, cum au făcut-o şi Dan Diaconescu şi Irinel Columbeanu, dacă tot suferiţi, ca şi ei, de „sărăcie, de viaţă grea, lipsită de drepturi şi de libertăţi"! Sau vreţi să vă recâştigaţi simpatia fariştilor pe care i-aţi lăsat de izbelişte în timp ce pompaţi, aşa cum spun unii, milioane de euro în Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean cu sediul la Hotel Flora?

Am tot respectul pentru adevăraţii protestatari care apelează la forme democratice de exprimare. Am tot respectul faţă jandarmii care au grijă de ordinea şi liniştea publică. Dar chiar nu pot accepta că Mavrodin, „desfortificatorul" şi Mazăre îi reprezintă pe constănţeni. Mai degrabă adevăraţii constănţeni ar protesta la primărie pentru halul în care a ajuns Constanţa, pentru circoteca în care acest primar a transformat spaţiul public tomitan. Dar oare Mazăre ar semna autorizaţia prntru un astfel de protest în faţa Primăriei Constanţa?

Priviţi cine sunt purtătorii de vuvuzele din faţa prefecturii:

Sursa: Claudiupalaz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii