Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piaţa Tomis 3, cuibul comerţului ilegal

ro

29 Jul, 2016 09:45 2541 Marime text
Poliţiştii locali au iniţiat o serie de acţiuni de stopare a comerţului ilicit. Miercuri şi joi  forţele de ordine au acţionat în Piaţa Tomis 3 pentru a stopa comerţul neatorizat. Au fost verificate zeci de persoane şi au fost aplicate 22 de amenzi.

Urmare a cooperării dintre Primăria Constanţa prin Directa Poliţia Locală, IPJ Constanţa şi Jandameria Constanţa, în perioada 27.07.2016 - 28.07.2016 în baza Planului comun de acţiune s-a acţionat în sistem integrat în zona Pieţei agroalimentare Tomis 3 pentru combaterea faptelor antisociale, reprezentate de comerţul neautorizat, precum şi asigurarea gradului de siguranţă al cetaţenilor.

Astfel, la data de 28 iulie, o mixtă de control formată din politişti locali, poliţisti ai IPJ Constanta şi jandarmi au acţionat în sistem integrat pentru combaterea comerţului ambulant desfăşurat pe domeniul public al statului.

Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie acţionându-se în perimetrul aferent pieţei agroalimentare Tomis 3.

Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei, toate la Legea 12/1990, fiind confiscată mai bine de o tonă de legume şi fructe care se comercializau fără autorizaţie de provenienţă sau în condiţii igienico-sanitare improprii.De asemenea, echipa de control a mai aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru deranjarea ordinii publice în valoare de 1400 lei, conform Legii nr. 61 /1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 Acţiuni similare vor continua pe toata perioada anului 2016,pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit atât în perimetrul pieţelor constănţene, cât şi a celui stradal neautorizat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii