Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pianista Cătălina Butcaru, din Constanța, va concerta alături de concertmaestrul Filarmonicii din Viena

ro

05 Apr, 2016 16:50 2182 Marime text
Concertmaestrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, şi pianista Cătălina Butcaru vor susţine, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare în România, sub patronajul ambasadorului Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger. Primul va fi la Ateneul Român din Bucureşti, în 2 mai, al doilea la Sala Thalia din Sibiu, în 3 mai şi al treilea la Filarmonica Banatul din Timişoara, în 4 mai.  Cei doi muzicieni se află pentru prima dată împreună pe scenele din România.
 
Programul prezentat este unul atractiv şi variat, menit să pună în valoare calităţile celor doi interpreţi şi să ofere publicului o plăcută călătorie muzicală însoţită de sonorităţi de la cele mai clare, inocente, pure sau efervescente, cum se întâmplă în Sonata primăverii de Beethoven, la cele învolburate, pasionale sau pline de resemnare din lucrările lui Dvorak şi Strauss, pentru a se ajunge la un anume rafinament şi timbralitate tipice muzicii franceze, prin celebra lucrare Tzigane Rhapsodie a lui Ravel.
 
Cătălina Butcaru este o pianistă născută la Constanţa, într-un imobil situat pe strada București, și a învățat la Școala 24. Ea s-a stabilit la Viena după ce a fost admisă la Conservatorul de acolo, la doar 16 ani, de unde a obţinut diplomă de solist. Pianista constănțeancă reuneşte în palmaresul său numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Concursul Steinway în Viena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. În 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra şi doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitală britanică. Albumul, care conţine lucrări de A. Berg, M. Ravel şi R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critică internaţională şi prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă, scrie Hotnews.ro.
 
Din anul 2000, potrivit jurnaliștilor de la hotnews.ro, Cătălina Butcaru are o bogată activitate concertistică în Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şi România.
 
Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de camera, cânta pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii