Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:02 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Tobă se aşteaptă la un număr mare de turişti pe litoralul românesc

ro

15 Jun, 2016 16:40 756 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus o ședință de analiză a activităților din luna precedentă și a subliniat prioritățile pentru perioada imediat următoare.
 
Pentru perioada imediat următoare, Petre Tobă a anunțat ca prioritate asigurarea unui climat ridicat de siguranță pentru sezonul estival care începe astăzi, în stațiunile turistice de pe litoralul românesc fiind deja luate primele măsuri pentru asigurarea ordinii publice și prevenirii evenimentelor care ar putea afecta vacanța turiștilor.
 

„Din estimările noastre numărul de turiști pe litoralul românesc va fi unul mai mare decât în anii precedenți, iar asta înseamnă și o mobilizare corespunzătoare a structurilor operative care au ca sarcină siguranța cetățenilor. Pentru că luni este zi liberă ne așteptăm ca încă din acest weekend să avem un număr mare de turiști pe litoral”, a susținut ministrul Petre Tobă.

 
În acest sens, a cerut Poliției Române, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră și structurilor pentru situații de urgență să asigure resursele umane și logistice necesare punerii în aplicare a prevederilor Planului general de măsuri pentru creșterea siguranței cetățenilor pe perioada sezonului estival, conform căruia peste 1.500 de angajați ai MAI vor fi prezenți în misiuni pe litoralul Mării Negre.
 
O altă prioritate a MAI rămâne reducerea deficitului de personal, prin continuarea etapelor de încadrare de specialiști, de personal contractual, de ocupare a locurilor rămase libere în urma concursurilor din sursă externă și de încadrare a promoției acestui an, din Academia de Poliție și școlile de agenți și subofițeri.
 
În perioada următoare vor începe primele concursuri pentru încadrarea de personal medical și personal contractual, urmând ca în luna iulie să fie încadrați cei 1.455 de ofițeri și agenți/subofițeri din școlile MAI. În prezent, deficitul de personal în MAI este de peste 15.000 de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră.
 
Un alt punct al analizei de etapă ce a avut loc astăzi l-a reprezentat stadiul implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, aceasta fiind o prioritate permanentă a MAI.
 
În prezent, sunt în stadiu de implementare 78 de astfel de proiecte în valoare de peste 645 milioane de lei. Cele mai importante sume sunt destinate structurilor pentru situații de urgență, având ca destinație achiziția de echipamente de intervenție, și Poliției Române.
 
În paralel s-au trecut în revistă și stadiul proiectelor de investiții ale MAI, ocazie cu care s-a anunțat intenția de transformare a bazei jandarmeriei de la Tâșnad într-un centru medical de tratament destinat angajaților MAI. Pentru acest obiectiv, MAI va realiza un proiect tehnic de amenajare care apoi să fie analizat din punct de vedere al resurselor financiare care vor trebui să fie alocate. Pentru realizarea acestei investiții, MAI ia în calcul inclusiv utilizarea unor fonduri europene nerambursabile.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii