Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Roman câștigă procesul cu ANI pe incompatibilitate

ro

25 Apr, 2016 16:05 1939 Marime text
 
Curtea de Apel București (CAB) a decis anularea raportului întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI) prin care fostul deputat Petre Roman a fost declarat în anul 2014 în stare de incompatibilitate. Decizia nu este însă definitivă, cei de la ANI putând face recurs.
 
Amintim că în martie 2014, ANI a anunțat că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată. Roman a contestat imediat atunci raportul întocmit de ANI, însă a greșit instanța unde trebuia să deschidă procesul. Astfel, el a depus contestație la Tribunalul București, în aprilie 2014, însă acțiunea sa a fost respinsă, deoarece instanța competentă era CAB.
 
În consecință, ANI a cerut Camerei Deputaților revocarea din funcție a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate a rămas definitiv, după ce nu a fost contestat în termenul prevăzut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaților a luat act de încetarea mandatului deputatului Roman.
 
Ulterior, acesta a depus o nouă contestație la CAB, de data asta având câștig de cauză, fiind apărat în instanță de casa de avocatură a senatorului Tudor Chiuariu.
 
Într-un comunicat remis astăzi, Chiuariu solicită ca Petre Roman să fie repus în funcția de deputat.
 

"Am invocat în fața instanței numeroase neregularități procedurale și de fond în emiterea raportului care au condus la concluzia greșită că domnul Roman ar fi fost în incompatibilitate. S-a dovedit astfel că toate susținerile ANI potrivit cărora domnul Roman nu ar fi contestat raportul ANI în termenul legal sunt neadevărate. Instanța a constatat că acea contestație a fost formulată legal. Se impune repunerea în funcția de deputat a lui Roman, cu efect imediat, pentru că raportul ANI în baza căruia i-a fost încetat mandatul este acum desființat", susține Chiuariu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii