Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o tonă de peşte confiscată de poliţiştii de frontieră

ro

04 May, 2015 10:53 1177 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei bărbaţi care detineau cantitatea de 1.077 kilograme peşte, pentru care nu detineau documente justificative.

Astfel, în data 03 mai, în jurul orei 11.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Renault Trafic, condusă de cetăţeanul român C.F., în vârstă de 38 ani, domiciliat în judeţul Călăraşi.

În urma controlului a fost descoperită, in compartimentul marfa, cantitatea de 886 kilograme peşte din speciile crap şi fitofag, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Pardina i-au depistat pe cetăţenii români P.F., de 27 ani, şi P.L.D., de 35 ani, domiciliaţi în municipiul Tulcea, care deţineau cantitatea de 191 kilograme peşte din speciile somn şi crap, precum şi cinci plase tip monofilament în lungime de 460 de metri.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantităţile de peşte pe care le-au predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, respectiv „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii