Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste cinci tone de carne alterată ar fi ajuns în farfuriile constănţenilor

ro

30 May, 2017 13:19 2379 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentrusupravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.
 
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 22.05.2017 – 26.05.2017, s-au materializat prin verificări la 123 obiective.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la  conditţii necorespunzătoare de igineă în spaţiile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.  Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 4 (patru) sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.600 de lei.  Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 5.373 kg, lapte şi produse lactate – 1.922 kg,  peşte şi produse din peşte – 1.747 kg, ouă – 125 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 102.542 lei.
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii