Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte braconat şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră la Tulcea

ro

30 Sep, 2014 10:43 1833 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care au desfăşurat activităţi de pescuit în mod ilegal. Astfel, ieri, aceştia au confiscat 24 de plase de pescuit ce au o lungime de 1.035 metri şi 90 de kilograme de peşte din specii diferite, ce a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia l-au depistat pe malul lacului Nebunu, pe Petre S., cetăţean român, în vârstă de 64 de ani, care pescuia cu 10 plase tip setcă din fir textil. El nu a putut prezenta documente legale pentru acestea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au depistat pe lacul Razlem o ambarcaţiune cu motor ce era condusă de Marian M., cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, care transporta 14 plase tip monofilament şi 90 de kilograme de peşte din speciile şalău, caras şi babuşcă. Acesta nu avea documentele justificative pentru marfa pe care o deţinea.

Cei doi bărbaţi sunt domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial“, respectiv „deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament“.

Sursă foto: 4botosani.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii