Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 90% din unitățile de învățământ din Constanța vor avea autorizație de funcționare

ro

13 Sep, 2014 10:58 1564 Marime text
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Județean  Constanţa, Răducu Popescu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că 80% dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie de funcţionare, iar 11 procente sunt în curs de autorizare. Diferența de 9 la sută sunt fără autorizaţie de funcţionare.
 
Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Mihaela Dinisov, a explicat, care sunt motivele pentru care aceste unităţi nu primesc autorizaţie. “Persistă situaţia grădiniţelor cu program normal care lucrează în două ture şi legislaţia sanitară nu permite ca aceşti copi preşcolari să desfăşoare activitatea didactică şi după amiaza. Chiar dacă sunt unităţi cu condiţii bune, nu pot primi autorizaţia sanitară. În această situaţie sunt 25 de grădiniţe”, a afirmat Mihaela Dinisov, scrie Adevarul.ro.
 
 Ea a spus că o altă problemă se referă la unităţi de învăţământ din mediul rural care nu au apă curentă şi grupuri sanitare în curtea şcolilor, iar din aceste motive nici aceastea nu primesc autorizaţie sanitară.
 
Totodată, în multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa lucrările de igienizare sau diverse reparaţii erau pe ultima sută pe metri în această săptămână, urmând să fie încheiate până pe 15 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii