Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 700 de constanteni au ajuns la Urgenta

ro

27 Dec, 2009 19:47 812 Marime text

În perioada 24-27 decembrie s-au prezentat la Serviciul de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa aproximativ 700 de persoane.

Au fost internate aproape 100 de persoane, dintre care 18 în comă alcoolică.

Excesele alimentare au stricat sărbătorile mai multor constănţeni, care s-au încumetat să mănânce şi să bea mai mult decât ar trebui. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, a declarat că în acest interval de timp au ajuns la spital 30 de pacienţi care acuzau colici abdominale, şapte persoane cu hemoragie digestivă, 139 de cazuri de traumatisme prin alunecări pe gheaţă sau agresiune.

În plus, au fost internate 18 persoane care au consumat alcool în exces. De Crăciun au fost consultaţi 273 de copii. „Oamenii au respectat în mare parte indicaţiile medicilor şi nu au mâncat în exces. Situaţia este cu mult mai bună comparativ cu anii anteriori", a precizat dr. Stoian.

Persoanele care suferă de diferite afecţiuni, cum ar fi diabeticii, cardiacii, cei cu probleme neurologice sau cu boli ale tubului digestiv, trebuie să fie extrem de atente la ceea ce mănâncă zilele acestea.

Medicii se aşteaptă ca în această perioadă să fie asaltaţi de către cardiaci şi persoane cu atacuri cerebrale care le-au ignorat sfaturile şi au consumat în exces produse din carne de porc şi sărate. „Bolnavii trebuie să aibă o alimentaţie corespunzătoare, din care să nu lipsească fructele şi legumele. Este bine să bea zilnic doi litri de apă şi să nu facă abuz cu nimic", a mai spus medicul.

www.adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii