Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 50 de cutremure de la inceputul anului, in Romania

ro

10 Jun, 2010 13:50 1076 Marime text

De la începutul acestui an, în România s-au produs peste 50 de cutremure cu magnitudinea de peste 2 grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism a fost cel de 4,8 pe scara Richter, produs în urmă cu două zile în zona Vrancea.

Cutremurul produs în urmă cu două zile în zona Vrancea nu trebuie să-i sperie pe români. Seismologii spun că magnitudinea de 4,8 pe scara Richter intră în parametrii normali ai zonei Vrancea. Mai mult, la ora actuală nu există niciun indiciu că în România s-ar putea produce vreun cutremur puternic.

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că aceste seisme nu au niciun impact asupra zonei Vrancea şi nici nu anunţă un eventual cutremur major.

"Aceste cutremure mici n-au nicio relevanţă, intră în statistica normală şi nu ne dă nicio bătaie de cap, pentru că cel mare nu are nicio legătură cu ăsta, cel mare va veni mult mai târziu. Pe noi nu interesează aceste nimicuri, ne interesează cutremure catastrofale, iar de cutremure catastrofale nu poate fi vorba la ora actuală, pentru că Vrancea nu este încărcată", a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu spune că aproape în fiecare zi au loc cutremure în zona Vrancea, însă toate au o intensitate foarte mică. În ultimul secol, România a avut parte de 108 cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter, 99 fiind produse în zona Vrancea.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii