Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de poliţişti constănţeni, la datorie de 1 Mai

ro

29 Apr, 2014 13:58 1665 Marime text
Anul acesta, în contextul „ZILEI DE 1 MAI”, în perioada 30 aprilie  - 5 mai, peste 400 polițiștii constănțeni vor asigura zilnic menținerea ordinii şi siguranţei publice.
„Polițiștii vor acționa pentru prevenirea și combaterea producerii oricăror evenimente negative şi realizarea unei prezenţe active, cu precădere în zonele cu fluență mare de persoane și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, unde se preconizează existența unui număr ridicat de turiști.
În acest sens, peste 400 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada vizată, în  colaborare cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, cu care se va realiza o cooperare permanentă în funcție de evoluţia situaţiei operative şi pentru prevenirea faptelor antisociale”, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Constanţa.
La nivelul tuturor structurilor de poliție s-au constituit echipe operative pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zonele de responsabilitate, dar şi rezerve de intervenţie care vor fi activate la nevoie.
În localităţile şi în staţiunile turistice s-au întreprins demersuri de redimensionare a dispozitivelor de siguranţă publică, în care vor fi angrenate şi alte efective cu atribuții pe linie de ordine publică. În aceste zone, se va acorda o atenţie sporită locurilor cu afluenţă mare de public, unde urmează să se desfăşoare activităţi culturale, sportive și de agrement.
„De asemenenea, vor fi permanent monitorizate unităţile de alimentaţie publică cu program de noapte (discoteci, cluburi și baruri), în vederea menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.
Totodată, se va acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a traficului şi consumului de droguri, a prostituţiei, proxenetismului și identificarea persoanelor urmărite.
În scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, va fi verificat modul în care se execută paza obiectivelor incluse în itinerariile de patrulare, în special la cele de unde se colectează şi se transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci și societăţi comerciale)”, se precizează în comunicat.
Conform IPJ, pentru evitarea victimizării populaţiei, polițiștii vor realiza verificări la spaţiile destinate cazării turiştilor, în vederea identificării celor care nu deţin certificate de clasificare sau autorizaţii de funcţionare, controale urmând a fi efectuate și la agenţii economici din zona litorală.
„Pe drumurile publice au fost dispuse măsuri pentru realizarea unei prezenţe active a efectivelor de poliţie rutieră pe căile de acces ce converg spre locurile de agrement, spre staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre şi spre punctele de trecere ale frontierei, în sprijinul polițiștilor rutieri constănțeni fiind angrenați și 6 poliţişti cu 6 motociclete, de la Brigada Poliţiei Rutiere București”, susţin reprezentanţii IPJ Constanţa.
Pe principalele drumuri naţionale vor fi amplasate peste 15 autospeciale de poliţie dotate cu aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză şi pentru reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere.
Poliţiştii rutieri vor asigura măsuri de fluenţă a traficului pe Drumul Naţional 39  şi, în funcţie de valorile de trafic, vor analiza dispunerea fluxurilor de circulaţie pe podul rutier de la Agigea şi în zona ocolitoare a oraşului Eforie, unde circulaţia se desfăşoară pe benzi reversibile.Efectivele IPJ Constanța vor asigura intervenţia operativă la evenimentele sesizate prin 112, vor executa acțiuni de prevenire şi combatere a faptelor care aduc atingere regimului armelor și muniţiilor, în special a portului şi folosirii în locurile publice a armelor de foc, polițiștii Serviciului Acţiuni Speciale fiind pregătiți să intervină la solicitare, pentru sprijinirea celorlalte dispozitivele existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii