Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 215 kilograme de peşte posibil braconat, confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

23 Mar, 2015 12:42 1649 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu trei autoturisme, 215 kilograme de peşte şi 7,2 kilograme de icre, fără documente justificative.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Midia au oprit pentru control, la intare în localitatea Grindu Chituc, o autoutilitară marca Dacia, condusă de un cetăţean român alături de care se mai aflau ca pasageri doi cetăţeni români. În urma controlul asupra autoutilitarei au fost descoperiţi 3 saci ce conţineau  cantitatea de 94 kg peşte specia rizeafca în valoare de 233,12 lei, pentru care cei trei bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă.
 
Vineri, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Tulcea, un autoturism marca Volkswagen. Şoferul, domiciliat pe raza judeţului Prahova, deţinea şi transporta cantitatea de 58,3 kilograme de peşte din specia caras, fără a avea documente justificative.
 
Sâmbătă, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford Focus, condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui. În autoturism a fost găsită cantitatea de 53 kilograme de peşte din speciile caras, crap, şalău şi biban şi peste 7 kilograme icre de caras şi ştiucă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
 
În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte şi icre, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documentele legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”.

Sursa foto: Arhivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii