Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de persoane şi 33 de autovehicule căutate, depistate de poliţiştii români

ro

08 Mar, 2015 17:14 856 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 223 de persoane, 33 de autovehicule şi 27 de documente ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada  27 – 6 martie, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 127 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen).  

Poliţiştii români au pus în aplicare 8 mandate europene de arestare, au depistat 64 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 2 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 23 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost găsite 13 documente și o plăcuță de înmatriculare căutate de state partenere.

Totodată, 96 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 37 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 27 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei persoane era semnalate ca dispărute de autorităţile române.

10 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. De asemenea, 14 documente emise şi căutate de România au fost descoperite în state membre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii