Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:18 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Peste 200 de elevi constănţeni au absentat de la Bacalaureat

ro

04 Jul, 2016 15:59 882 Marime text
Astăzi, a debutat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016, Proba Limba și literatura română. La această probă s-au înscris 4517 absolvenți, dintre aceștia, 218 au fost absenți.
 
Proba s-a derulat în 15 centre de examen din județul Constanța, şase dintre ele fiind în afara municipiului: Cobadin, Mangalia, Cernavodă, Medgidia, Năvodari.
 
Conform metodologiilor în vigoare, accesul candidaților în sălile de examen s-a permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. După anunțarea variantei de subiect extrasă de Comisia Națională de Bcalaureat, subiectele au fost multiplicate în număr egal cu numărul candidaților. Timpul destinat elaborării lucrării scrise a fost de trei ore, din momentul distribuirii subiectelor.
 
Fiecare candidat a luat la cunoștință despre precizările legale în vigoare privind accesul în sala de examen. Până în acest moment nu a fost raportat niciun caz de fraudă sau tentativă de fraudă.
 
Menționăm că  mâine, 5 iulie 2016 se va susține Proba scrisă E)b)- Limba și literatura maternă (2 candidați înscriși), precum și bacalaureatul român- filiera francofonă (discipline non lingvistice studiate în limba franceză- geografie și economie), la care sunt înscriși 39 de elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța și Liceul Teoretic G. Călinescu Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii