Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 20.000 de polițiști,jandarmi și pompieri vor asigura ordinea și siguranța în acest weekend

ro

12 Aug, 2016 09:32 1275 Marime text
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în întreaga țară, în următoarele trei zile, când sunt programate peste 600 de manifestări publice - religioase, militare și artistice, la care se așteaptă participarea unui număr de aproximativ 859.000 de persoane. 
 
Zilnic, vor fi mobilizați, în medie, peste 20.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră care vor acționa pentru descurajarea și combaterea faptelor ilegale, precum și pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație.
 
Ministrul afacerilor interne Petre Tobă a solicitat maximă responsabilitate și implicare, în special, șefilor structurilor operative din București și din județele Constanța, Prahova și Brașov unde vor fi organizate manifestările cu cea mai semnificativă prezență a publicului, astfel încât toate evenimentele să se desfășoare fără incidente. 
 
La nivelul Capitalei, zilnic, vor fi la datorie în medie 2.000 de polițiști și jandarmi care vor menține ordinea publică și vor asigura protecția participanților la evenimentele care urmează să fie organizate în intervalul 13-15 august și la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane. La concertele programate pentru aceste zile, organizatorii estimează o participare de aproximativ 35.000 de persoane.
 
O atenție deosebită va fi acordată asigurării asistenței medicale de urgență, sens în care, zilnic, la nivel național, vor fi pregătite peste 1.000 de cadre SMURD. La evenimentele cu public numeros va fi asigurată prezența permanentă a unor echipaje de prim-ajutor.
 
Peste 1.300 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi, având în vedere că majoritatea românilor beneficiază de un week-end prelungit, iar foarte mulți cetățeni vor merge în localități unde se vor organiza manifestări religioase sau în stațiuni turistice.
 
Echipajele de poliție rutieră vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul și vor transmite informații despre zonele în care sunt probleme. Polițiștii rutieri vor acționa la nivel național cu peste 340 de aparate radar.
 
În stațiunile de pe litoral vor fi prezenți, zilnic, în medie peste 1.100 de angajați MAI pentru a preveni producerea de evenimente nedorite pentru cetățeni, ținând cont și de faptul că tot luni se sărbătorește Ziua Marinei Române, ocazie cu care sunt organizate numeroase activități la care se așteaptă o participare largă a publicului.
 
Poliţia de Frontieră va participa alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la activităţile festive care se vor derula cu ocazia Zilei Marinei, atât la Constanța, cât și la Mangalia, Tulcea, Galați, Brăila, Moldova Veche, Orșova și Drobeta Turnu Severin.  
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii