Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 2.000 de locuri de muncă disponibile pentru români în străinătate

ro

01 Jan, 2016 18:15 1963 Marime text
Se știe că mulți români aleg calea străinătății pentru a munci. Unii pleacă de aici cu un contract bine stabilit, alții se duc la rude și rămân acolo, iar o parte își încearcă norocul fără a avea nimic sigur. O cale prin care oamenii își pot găsi un loc de muncă peste hotare este și rețeaua Eures.
Românii au la dispoziție, prin intermediul rețelei Eures România, 2.269 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din Spania, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă.
 
Astfel, Danemarca oferă 400 locuri de muncă pentru culegători de mazăre, iar Marea Britanie - 180 locuri de muncă, din care 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenți medicali, 40 îngrijitori persoane, 20 asistenți medicali generaliști.
 
Spania caută 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificați în agricultură și un maseur, în timp ce Portugalia oferă 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură.
 
În Germania, sunt mai multe oferte. Aici, românii vor putea alege dintr-un număr de 174 de locuri de muncă: 50 asistenți medicali generaliști, 20 operatori mașini și centrale, 12 bucătari, 11 ospătari, 10 agenți de securitate, 10 agenți de pază, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci asistenți manager, cinci electricieni industriali, patru operatori mașini și instalații optice, trei electromecanici, trei lucrători în producție, doi tehnicieni sistem de securitate (alarmă și supraveghere), doi mecatroniști, doi electricieni și un muncitor necalificat în domeniul prelucrării metalelor, un mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), un optician, un operator CNC (strungar/frezor), un asamblor — montator (lucrător în producție), un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto (camioane), un visual designer, un bucătar, un electronist, un vopsitor industrial, un brutar, un mecanic industrial.
 
Republica Cehă are nevoie de 162 de muncitori, respectiv 50 lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 50 șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, 1 analist IT service desk, 1 analist suport software.
 
Suedia oferă 87 locuri de muncă: 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto, 10 dezvoltatori software, șase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecți sisteme software, doi specialiști rețea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea rețelelor), un arhitect software, un dezvoltator Web Front-End.
 
Polonia are disponibile pentru români 25 locuri de muncă: 20 consultanți de călătorie, trei lăcătuși/sudori, un dezvoltator internet, un PHP developer (programator aplicație), Ungaria caută șase mecanici agricoli, Norvegia oferă trei locuri de muncă: un doctorand în departamentul biomedical, un lucrător în târg, o lucrătoare în târg, iar Irlanda dispune numai de un loc de muncă de tehnician.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii