Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 15.000 de refugiați au luat cu asalt insula Lesbos din Grecia

ro

07 Sep, 2015 19:37 1821 Marime text
 
Ministrul elen privind politica migrației, Iannis Mouzalas, a declarat astăzi că „între 15.000 și 17.000 de refugiați” se află în acest moment pe insula Lesbos. Acest număr reprezintă aproximativ o cincime din populația totală a acestei insule grecești, potrivit AFP.
 
Ministrul a mai declarat la postul de radio To Vima, că „situația este într-adevăr pe cale să explodeze în insula”, cu 85.000 de locuitori, devenită una dintre primele etape ale periplului european al zecilor de mii de refugiați și imigranți care fug de conflicte și sărăcie din Orientul Mijlociu și din Africa.
 
Potrivit Agerpres, ministrul a mai adăugat că autoritățile din Grecia, care au luat ieri o serie de măsuri de urgență pentru a accelera transferul de imigranți către Atena și a facilita ajutorarea lor, contează pe o ameliorare a situației în această săptămână.
 
De asemenea, tensiunea a crescut și mai mult ieri în insulă, când doi locuitori în vârstă de 17 ani au fost arestați pentru că au aruncat două cocteiluri molotov împotriva unor familii siriene care se instalaseră în parcuri, în timp ce forțele speciale au dispersat cu bastoane o mulțime de imigranți, care așteptau să fie înregistrați, pentru a pune capăt confruntărilor dintre sirieni, tratați cu prioritate, și afgani.


Sursa foto: crestinortodox.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii