Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015 Peste 100 de exerciţii internaţionale sunt planificate în România

ro

25 Jun, 2015 00:02 833 Marime text
În România sunt planificate, în cursul acestui an, peste 100 de exerciţii internaţionale, a declarat, astăzi, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, ministrul Apărării, Mircea Duşa, subliniind, totodată, progresele realizate în revizuirea şi optimizarea Forţei de Răspuns a NATO. Potrivit unui comunicat MApN, reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în formatul miniştrilor apărării, desfăşurată, la Bruxelles, a fost dedicată, în principal, analizării stadiului şi perspectivelor implementării Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei, în condiţiile schimbării semnificative a mediului de securitate.
În contextul susţinerii necesităţii continuării măsurilor aliate de asigurare, ministrul Duşa a subliniat că, în acest moment, România este gazda exeriţiului Trident Joust, "o premieră atât pentru militarii români, cât şi pentru Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli".
Ministrul român a informat despre progresele importante realizate la nivel naţional în direcţia constituirii celor două structuri de comandă-control aliate la Bucureşti (Unitatea multinaţională de integrare a forţelor NATO / NFIU şi Comandamentul multinaţional de divizie Sud-Est / MND SE) şi a apreciat contribuţia statelor membre la încadrarea cu personal şi operaţionalizarea acestora, precum şi pentru continuarea măsurilor de asigurare pe parcursul anului 2015 şi în perspectivă, atât timp cât va fi necesar.
Sesiunea Consiliului Nord-Atlantic s-a desfăşurat în cadrul Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care are loc, miercuri şi joi, la Cartierul General al Alianţei.

sursafoto: digi24

Ti-a placut articolul?

Comentarii