Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10.000 de șoferi s-au ales cu amenzi usturătoare de la polițiștii rutieri!

ro

10 Jul, 2016 14:20 1750 Marime text
Salvarea de vieţi şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere sunt priorități ale Poliţiei Române. În urma acțiunilor desfășurate ieri, poliţiştii au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.900.000 de lei, au reținut peste 500 de permise de conducere, au constatat peste 200 de infracțiuni și au depistat trei persoane urmărite.
 
Sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, ieri, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a consecințelor acestora, precum și pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.
 
Activitățile au vizat respectarea regulilor de circulație privind trecerea la nivel cu calea ferată, folosirea centurii de siguranță, respectarea regulilor privind depășirea și acordarea de prioritate. La acțiuni au participat 3.526 de poliţişti, dintre care 1.202 de la rutieră, 2.125 de la ordine publică și 199  de la transporturi.
 
În urma activităților specifice, într-o singură zi, au fost aplicate 10.279 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.884.453 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 246.460 de lei.
 
Pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 9.231 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 111 pentru consum de alcool, 3.835 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 112 pentru efectuarea neregulamentară a depăşirii şi 64 pentru neacordarea de prioritate pietonilor.
 
Poliţiştii au reţinut 556 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 125 pentru consum de alcool, 187 pentru viteză şi șase pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări a prevederilor legale (defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau asigurare, etc.) și a fost depistat un autoturism dat în urmărire după ce a fost reclamat ca fiind sustras.
 
Totodată, poliţiştii au constatat 221 de infracţiuni, dintre care 168 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 53 de altă natură și au depistat 3 persoane urmărite. În această perioadă, Poliția Română a intensificat acțiunile în trafic, astfel încât  dumneavoastră și cei dragi să aveți zile de vară fără evenimente neplăcute.

De exemplu, Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale spune că un bărbat, de 32 de ani, a fost depistat de poliţiştii rutieri, în timp ce conducea cu 208 km/h, pe Autostrada A2. Acesta a fost amendat cu 1.125 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.
Poliţiştii din Sibiu au depistat un bărbat care conducea un autoturism, deşi era sub influenţa alcoolului. Acesta avea o alcoolemie de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal. Și în Mureș un bărbat, de 38 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul cu 125 km/h, prin localitatea Găiești. Cel în cauză a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 90 zile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii