Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10.000 de credincioși așteptați la Constanța la slujba de Bobotează. Jandarmii și marinarii militari participă la ceremonia religioasă

ro

05 Jan, 2018 10:54 2744 Marime text
Militarii Forțelor Navale Române și jandarmii constănțeni participă la Constanța la ceremoniile religioase de Bobotează. 

Forțele Navale Române vor începe activitățile planificate pentru anul 2018, prin participarea marinarilor militari la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului, sâmbătă, 6 ianuarie, în Brăila și Constanța.

La Constanţa, începând cu ora 10.00, peste 100 de militari ai Forţelor Navale vor participa la pregătirea şi desfăşurarea activităţilor dedicate sărbătoririi Bobotezei.

Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare vor însoţi procesiunea care va porni  de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului.

Două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din șase militari şi 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfăşurare a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor.
 
Potrivit GMJ Tomis Constnața, sâmbătă, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).
 
La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţiei Locale.
 
 Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi.
 
Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.

Sursa foto: Gruparea Mobila de Jandarmi Tomis Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii