Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:14 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.500 de polițiști acționează suplimentar pentru desfășurarea în siguranță a Bacalaureatului

ro

18 Aug, 2015 09:07 972 Marime text
 
Peste 1.500 de polițiști acționează suplimentar pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a celei de a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat care are loc în aceste zile.

Conform unui comunicat al IGPR, pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și siguranță a examenelor, conducerea Poliției Române a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității.

„Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 1.530 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 783 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, 303 sunt polițiști de la rutieră, iar 444 de la alte structuri ale Poliției Române", precizează comunicatul IGPR.

Sursa citată menționează că echipajele din teren vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, cele 682 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii