Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pestă porcină, confirmată în județul Dâmbovița

ro

06 Jul, 2019 13:10 1246 Marime text
Pesta porcină a fost confirmată în comuna dâmboviţeană Niculeşti, iar sâmbătă s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţ pentru a adopta măsurile care se impun, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Pe 29 iunie pesta porcină a fost confirmată în comuna dâmboviţeană Lunguleţu.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 06.07.2019, ora 09.00, ca urmare a confirmării la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în două gospodării din localitatea Niculeşti, satul Ciocănari. A fost adoptat, în cadrul şedinţei, planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi au fost aprobate deciziile de stingere a focarului", precizează Prefectura Dâmboviţa.


Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcilor de la nivelul întregii localităţi, fiind plasaţi sub observaţie sanitară veterinară, până la clarificarea situaţiei sub aspect epidemiologic.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit zonele de restricţie şi instalarea filtrelor rutiere în scopul prevenirii transportului de carne în interiorul localităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii