Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pesta porcină africană, confirmată în alte două ferme din Brăila

ro

10 Dec, 2018 10:15 1609 Marime text
Pesta porcină africană a fost confirmată în alte două ferme din judeţul Brăila, aflate la circa patru kilometri de localitatea Ulmu. În prezent, autorităţile pregătesc acţiunea de eutanasiere a celor circa două mii de animale din ferme, scrie România TV.

De la confirmarea primului caz de pestă porcină africană în judeţ, s-au înregistrat 123 de focare, dintre care unsprezece în exploataţii comerciale.

Potrivit primarului comunei Ulmu, Marian Iconaru, pesta porcină africană a fost confirmată în două ferme aflate la circa patru kilometri de comună, ferme unde ar fi circa 2.000 de animale. După confirmarea virusului, se pregăteşte acţiunea de eutanasieere a porcilor din cele două ferme afectate.

"Fermele respective sunt pe raza comunei, dar în extravilanul comunei. S-au făcut analizele, s-a constatat că există pesta iar, azi (luni - n.r) se fac tranşee, gropi, au adus var, acum se formează echipa de la DSV pentru sacrificarea animalelor. E în funcţie şi de utilajele pe care le-au pus la dispoziţie pentru a face acele gropi", a declarat primarul comunei Ulmu, Marian Iconaru.

În afara focarelor apărute în cele două societăţi comerciale, în ultima vreme, virusul a mai fost confirmat şi în 12 gospodării ale populaţiei, situate în localităţile Cazasu, Silistraru, Şiliştea, Viziru, Şuţeşti, Scărlăteşti, Corbu Vechi, Albina şi Berleşti.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii