Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuitul recreativ, reluat pe lacul Ciuperca din Tulcea

ro

01 Jun, 2018 14:12 3831 Marime text
Pescuitul recreativ a fost reluat vineri în lacul Ciuperca din municipiului Tulcea, zona amenajată de autoritatea locală fiind una din puţinele arii din domeniul public din România în care se poate pescui până la finalizarea prohibiţiei generale.

Potrivit primarului Constantin Hogea, peste 100 de pescari au fost încă de la primele ore ale zilei pe malul lacului Ciuperca în aşteptarea marilor capturi, activitatea de pescuit urmând să se încheie la sfârşitul lunii.

Prohibiţia generală a pescuitului în România se va închide săptămâna viitoare, dar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, prohibiţia s-a încheiat pe data de 22 mai, potrivit ordinului Ordinului comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Mediului nr. 8/174 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului.

În lacul Ciuperca, potrivit unei hotărâri a Consiliului local al municipiului Tulcea, se poate pescui cu o undiţă cu două cârlige, iar taxa de pescuit este de 10 lei pe zi. Pe baza cuponului de pensie, vârstnicii beneficiază de o reducere de 50%.

Sursă: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii