Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. Nava a fost localizată. Cinci oameni la bord Pescador românesc în derivă, pe valurile Mării Negre

ro

04 Mar, 2015 09:44 4959 Marime text
În această dimineaţă, în jurul orei 09.00, autorităţile au fost alertate cu privire la faptul că un pescador aflat în largul Mării Negre, la aproximativ 40 de mile marine cap travers de Corbu, se află în pericol de naufragiu, conform radioconstanta.ro.
 
În cauză ar fi vorba despre pescadorul “Cormoranul”.
 
O şalupă aparţinând Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a plecat către locul incidentului maritim.

UPDATE 5, ora 13.28

În urma molibizării impresionante de forţe, pescadorul Cormoran 2 a fost localizat.

Citeşte şi Oficial despre intervenţia SAR pentru localizarea ambarcaţiunii dispărute CORMORAN 2

UPDATE 4, ora 12.07

Acţiunea de salvare a devenit una de amploare. La căutări s-au mai alăturat o navă militară şi un elicopter IAR-330 PUMA. Se pare că pescadorul plecase de luni din Constanţa şi astăzi urma să se întoarcă la mal. Acţiunile de salvare continuă.

UPDATE 3, ora 11.25

Nava amiral MAI 1105 Ştefan cel Mare din cadrul Poliţiei de Frontieră a plecat spre locul de căutare a pescadorului Cormoranul.
 
La ora 10.30, Centrul Maritim de Coordonare  (MRCC) a solicitat scoaterea unei nave din cadrul Poliţiei de frotnieră care să ajute la căutarea pescadorului. Astfel, nava amiral Ştefan cel Mare se îndreaptă către zona indicată.
 
Astfel, nava amiral MAI 1105 va ajuta la căutările efectuate în prezent de şalupa Safir din cadrul ARSVOM, deoarece, deşi iniţial pescadorul fusese localizat la aproximativ 40 de mile travers de localitatea Corbu, din cauza curenţilor, nava şi-ar fi putut modifica cu uşurinţă localizarea. Scopul participării navei amiral este acela de micşorare a ariei de căutare, astfel încât pescadorul şi cei cinci membrii ai echipajului să fie salvaţi în timp cât mai scurt.
 
MRCC  recepţionează orice mesaj privitor la nave aflate în primejdie şi preia imediat coordonarea misiunilor de salvare. În cazul pescadorului „Comandorul”, MRCC a fost anunţată azi-dimineaţă, în jurul orei 08.45.

UPDATE 2, ora 11.15

Din ultimele informaţii, la bordul pescadorului se află cinci oameni. Aceştia sunt în stare bună. Se pare că pescadorul a rămas fără benzină, iar acesta este motivul pentru care acum pluteşte în derivă.

UPDATE 1, ora 10.10

Şalupa Safir din cadrul ARSVOM se află încă în drum spre locul indicat ca ultimul unde a fost reperat pescadorul. Deoarece nava nu mai apare deloc pe radare, ar putea fi vorba chiar şi de un naufragiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii