Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele cu handicap ar putea primi gratuit, la cerere, un scuter electric pentru mobilitate

ro

04 Oct, 2016 11:21 3662 Marime text
Potrivit unei iniţiative legislative, persoanele cu handicap locomotor grav ar urma să beneficieze, în mod gratuit, de un scuter electric care să le ajute să se mişte mai uşor. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca aceste persoane să aibă un venit lunar mai mic de 800 de lei, scrie România TV.

Parlamentarii propun ca persoanele cu handicap locomotor grav, atât copii cât şi adulţi, să beneficieze la cerere de un scuter electric pentru mobilitate. Există însă şi o condiţie impusă adulţilor activi pe piaţa muncii şi pensionarilor. Pentru a putea beneficia de acest scuter electric, aceştia nu trebuie să aibă un venit lunar mai mare de 800 de lei. 

Pentru a putea primi acest instrument asistiv, persoana cu handicap locomotor grav sau reprezentantul legal al acesteia trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate un dosar care să conţină următoarele documente: copie de pe cartea de identitate; certificatul de încadrare în grad de handicap; recomandare de la medicul specialist, cu menţiunea că cei a căror certificat de încadrare în grad de handicap este permanent nu vor mai avea nevoie de această recomandare.

În termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data depunerii unui dosar considerat valid, persoanele în cauză trebuie să primească scuterul electric. Costurile acestor scutere electrice oferite GRATUIT vor fi suportate integral din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate de care aparţine asiguratul.

După 5 ani de zile, o persoană cu handicap locomotor grav are dreptul să ceară un nou scuter electric.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 19 Aug, 2019 11:32 O initiativa excelenta. Sunt cateva modele pe piata interesante. pentru mine interesanta mi s-a parut oferta de la https://www.scuteremedicale.ro. Multa sanatate!