Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane și societăți banuite de infracțiuni de taiere și furt de arbori. Ce amenzi au fost aplicate

ro

08 Oct, 2017 19:40 1810 Marime text
La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Sălaj au organizat o acțiune pe parcursul căreia au depistat un bărbat bănuit că, în perioada 9 – 28 septembrie a.c, ar fi tăiat fără drept 61 de arbori.

În urma măsurătorilor efectuate de specialiştii silvici s-a stabilit că valoarea prejudiciului este de 18.650,47 lei, iar volumul materialului lemnos este de 90,5 mc.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, iar cu privire la  masa lemnoasă a fost dispusă  măsura confiscării.

Într-un alt caz, la data de 4 octombrie a.c.,  poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere București, au efectuat un control la o societate comercială din Giurgiu. Pentru neregulile constatate, societatea în cauză a fost sancționată cu 5.000 de lei, iar polițiștii au confiscat valoric 117 mc. de cherestea, în valoare de peste 67.000 de lei. 

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J Craș-Severin împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Timișoara au efectuat un control la o societate comercială din județul Caraș-Severin depistând 53,33 mc. de lemn fără documente de însoțire.

Pentru neregulile costatate, societății în cauză i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară au fost confiscați cei 53,33 mc. de lemn.  

La data de 29 septembrie a.c., poliţiștii din cadrul I.P.J. Mureş au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal privind săvâşirea infracţiunilor de tăiere de arbori şi furt de arbori.

Percheziţiile au vizat documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de tăiere de arbori şi furt de arbori, precum şi identificarea masei lemnoase tăiate şi sustrase în mod ilegal din suprafeţele de pădure.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost descoperiți 62,2 metri cubi de lemn pentru foc susceptibili a proveni din tăieri ilegale. Materialul lemnos, în valoare de 9.330 de lei, a fost indisponibilizat.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare, pentru controlul comercializării masei lemnoase şi a activităţii de export a acesteia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii